Dyslexie Screening Test (DST)

Misschien bestaat het vermoeden dat uw kind dyslexie heeft, maar wilt u (nog) niet direct een groot onderzoek laten doen. Het Leesplankje kan dan een Dyslexie Screening Test (DST) bij uw kind afnemen.

Met deze test kan snel bepaald worden hoe groot het risico is dat een kind dyslectisch is. Bovendien kan het inzicht bieden in de zwakkere en sterker punten van uw kind. Wijst de DST uit dat het risico op dyslexie hoog is, dan kan er eventueel een aanvullend onderzoek aangevraagd worden door een orthopedagoog met een GZ-registratie. Dit aanvullende onderzoek is ook nodig om in aanmerking te komen voor een officiële dyslexieverklaring.

dyslexie screening test DTSDe Dyslexie Screening Test is geschikt voor kinderen en jongeren van 6,5 tot 16,5 jaar. Een kind moet wel minimaal een half jaar onderwijs in groep 3 hebben gehad. Ook scholen kunnen kinderen aanmelden voor de Dyslexie Screening Test (DST).

Kosten Dyslexie Screening Test

Kosten voor het afnemen van de Dyslexie Screening Test (DST), inclusief het verwerken van de resultaten en een adviesgesprek: € 175.

Voor meer informatie op prodiagnostiek.be

Remedial Teaching Nijkerk

Over Jannie van Slooten

Mijn naam is Jannie van Slooten-Veldjesgraaf en ben woonachtig in Nijkerk. Ik heb ruim 25 jaar onderwijservaring in zowel het reguliere als het speciale basisonderwijs. Jarenlang heb ik gewerkt als groepsleerkracht en daarnaast als Remedial Teacher (RT) en rugzakbegeleider. Voor Het Leesplankje mag ik zowel in mijn praktijk als op diverse basisscholen met veel plezier kinderen begeleiden met vooral lees-, reken- en spellingproblemen. Daarnaast werk ik nog in deeltijd op een school voor speciaal basisonderwijs.

Neem direct contact op

Menu